Web Analytics Made Easy - Statcounter



بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: گزارش رسانه اسرائیلی از بحران در روابط آمریکا و عربستان، استقبال سازمان ملل متحد از بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان، تعطیل شدن فرودگاه جده در پی حملات انصارالله، محاکمه هشت نفر در مصر به اتهام جاسوسی برای داعش و موضع گیری بشار اسد علیه اسرائیل از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش رسانه اسرائیلی از بحران در روابط آمریکا و عربستان

سازمان پخش رژیم صهیونیستی (کان) یکشنبه شب گزارش داد که اختلافات بین ریاض و و اشنگتن به دنبال جنگ در اوکراین و درخواست های جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از دولت عربستان برای افزایش تولید نفت، تشدید شده است.

به گزارش رسانه‌های صهیونیست، شبکه پخش رژیم صهیونیستی به نقل از دو مسؤول عربستانی اعلام کرد که یک بحران ادامه دار میان دولت بایدن و عربستان وجود دارد و این بحران در سایه جنگ اوکراین تشدید شده است.

آمریکا انتظار دارد، عربستان درخواست واشنگتن برای افزایش تولید نفت را برای مهار افزایش قیمت سوخت را برآورده کند.

براساس گزارش شبکه کان مقامات عربستانی در واقع راضی (به تولید نفت و به تبع آن کاهش قیمت آن) نیستند. چنان که مقامات بلندپایه خاندان سلطنتی اعلام کردند که گویا راه‌حلی برای بحران بی اعتماد میان دولت بایدن و دولت ریاض وجود ندارد.

رسانه‌های صهیونیستی به نقل از مقامات ریاض اعلام کردند که تنها راه حل ممکن برای بهبودی روابط و کاهش بی‌اعتمادیاست که ریاض باید تا پایان دوره ریاست جمهوری بایدن صبر کند.

براساس گزارش رسانه صهیونیستی، مسؤولان عربستانی با هجمه به حزب دمکرات که بایدن از آن برآمده است، اعلام کردند که این حزب به دنبال تحمیل مسائلی به دولت ریاض است، میخواهد برنامه‌ای را به آنها تحمیل و در مسائل حقوق بشر آنها دخالت کند.

سازمان پخش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: مقامات عربستان، نسبت به خواسته آمریکا برای افزایش تولید نفت ابراز شگفتی کرده‌اند، چرا که این کار پس از آن صورت می گیرد که دولت بایدن از ریاض در جنگ یمن حمایت نکرده و تلاش دارد که سپاه پاسداران ایران را از فهرست تروریسم خارج کند و سپس از عربستان انتظار دارد، خواسته خود برای افزایش تولید نفت را برآورده کند.

استقبال سازمان ملل متحد از بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان

 آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد از طرح بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان از سوی طالبان در سال آینده استقبال کرد.

وزارت آموزش حکومت سرپرست طالبان چند روز پیش از طرح بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان خبر داده و از آنها خواست، تا در مدارس جهت فراگیری دروس‌ خود حضور یابند.

عزیز احمد رایان، سخنگوی این وزارت به رسانه‌ها گفت که تمامی مدارس به روی دختران و پسران باز خواهد شد، اما این شروع با تفکیک کلاس‌های درسی پسران و دختران همراه خواهد بود.

طالبان در کمتر از یک ماه می‌شود، که دروازه‌های دانشگاه‌ها را با تغییرات بسیار جدی و شرایط وضع شده برای دختران مبنی بر داشتن حجاب و درس خواندن آنان در کلاس‌های جداگانه را آغاز کرده است.

طبق سیستم وزارت تحصیلات عالی افغانستان هر ترم تحصیلی شامل چهار ماه تدریس مداوم است اما طالبان این ترم تحصیلی را در عرض یکماه به پایان رسانده‌اند.

تعطیل شدن فرودگاه جده در پی حملات انصارالله

به دنبال حمله موشکی و پهپادی یکشنبه شب انصارالله به تأسیسات نفتی "آرامکو" در بندر جده، فرودگاه این شهر بندری به حالت تعطیل درآمد.

به گزارش پایگاه خبری "النشره"، رسانه های محلی گزارش دادند: ناوگان هوایی در جده به دلیل حمله موشکی یمنی ها مختل شده است.
کاربران شبکه های اجتماعی اعلام کردند که ناوگان هوایی در فرودگاه بین المللی جده مختل شده است و هیچ یک از هواپیماها قادر به فرود روی باند فرودگاه نیستند.

پیش از این نیز یک مقام مسئول در وزارت انرژی عربستان از کاهش تولیدات پالایشگاه گاز ینبع از زیر مجموعه های شرکت آرامکو براثر حمله پهپادی ارتش یمن خبرداد.

وی گفت: مرکز توزیع فرآوردهای نفتی در جازان ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه شنبه شب و تاسیسات پالایشگاه گاز ینبع نیز ساعت ۵ و ۳۰ دقیقه بامداد یکشنبه با دو پهپاد مورد هجوم قرار گرفته است.

این مقام سعودی که به نامش اشاره نشده است، افزود: براثر این حمله، تولیدات این پالایشگاه به طور موقت کاهش یافته است که از طریق ذخایر موجود این کاهش تولید جبران خواهد شد.

ائتلاف سعودی بامداد یکشنبه مدعی شده بود که چهار پهپاد تهاجمی را در منطقه جنوب عربستان رهگیری و منهدم کرده است.
این ائتلاف اعلام کرد که پهپادهای متهاجم تأسیسات آرامکو در جیزان و تأسیسات آب شیرین کن در الشقیق را هدف قرار داده است.

بر اساس این گزارش نیروگاه برق ظهران و پالایشگاه منطقه خمیس مشیط نیز از دیگر اهداف این حملات پهپادی بوده است.

محاکمه هشت نفر در مصر به اتهام جاسوسی برای داعش

واحد مبارزه با تروریسم دادگاه امنیت اضطراری مصر روز یکشنبه به اتهامات هشت نفر در رابطه با جاسوسی برای داعش رسیدگی می کند.

به گزارش راشاتودی مدعی العموم مصر متهمان را به دلیل جاسوسی برای تشکیلات داعش و گروههای وابسته به آن در لیبی با هدف ارتکاب جنایت های ترویستی علیه شهروندان مصری ساکن آن کشور به دادگاه معرفی کرده است.

اتهامات این افراد شامل آدم ربایی و شکنجه فیزیکی شهروندان مصری برای باج گرفتن از بستگان آنها درقبال آزادی، تامین منابع مالی و اطلاعاتی برای این گروه، و خرید و فروش انسان و قاچاق مهاجران غیرقانونی است.

تحقیقات دادستانی عالی امنیت مصر دراین باره آغاز شده و تحقیقات سازمان امنیت ملی این کشور نیز حاکی از دست داشتن متهم ردیف اول، محمد رجب عبدالواحد حسن (شهروندمصری) در زمینه مهاجرت غیرقانونی و فرستادن مهاجران از مرزهای غربی کشور به لیبی و جاسوسی برای سازمان تروریستی "داعش" و تشکیلات مربوط به آن است، متهمان لیبیایی (عماد احمد) ،عبدالسلام الورفلی، مفتاح احمد عبدالسلام ورفلی، ایاد احمد عبدالسلام الورفلی و مروان الغریب نیز از طریق این فرد اطلاعاتی درباره شهروندان مصری که در لیبی سفر و اقامت می کنند ، بدست می آوردند.

بر اساس اعتراف های متهمان و نوار مکالمه های موجود و شهادت قربانیان و خانواده هایشان ، این متهمان به لیبی تردد داشته و پس از حوادث لیبی، با عناصر سازمان تروریستی داعش توافق کرده اند تا با ربودن شهروندان مصری، از خانواده های آنان باج گیری کنند.
این گروه موفق به ربودن ۱۴ مصری در ابتدای سال ۲۰۱۷ شده بودند، ربوده شدگان به عناصر داعش تحویل داده شدند تا ربایندگان با تهدید به قتل از خانواده های این افراد باجهای هنگفتی مطالبه کنند.

موضع گیری بشار اسد علیه رژیم صهیونیستی

رئیس جمهور سوریه گفت: آواره کردن مسیحیان، یکی از اهداف اصلی توطئه‌های خارجی علیه منطقه است، ولی به صورت اساسی، یک هدف اسرائیلی است.

به گزارش سانا، نمایندگان انجمن‌ها و نهادهای فعال در زمینه مسائل بشردوستانه، اجتماعی و توسعه، با بشار اسد رئیس جمهور دیدار کردند. این دیدار در قالب کنفرانس بین المللی کلیسای کاتولیک و مسیحیت صورت گرفت.

رئیس جمهور سوریه تاکید کرد: شهروند مسیحی در سوریه، ضعیف یا شهروند درجه دو نیست، بلکه شریک این کشور است و عنوان این شراکت، کار و تولید است.

اسد تصریح کرد: ابن‌مایه اقدامات توسعه‌محور، حفظ توازن اجتماعی است و باید برای فرصت گفتگو و تفکر گروهی که در این کنفرانس حاصل شده است، اهمیت قائل شد و مکانیزم‌هایی برای آن تدوین کرد.

وی همچنین گفت که آواره کردن مسیحیان، یکی از اهداف اصلی توطئه‌های خارجی علیه منطقه است، ولی به صورت اساسی، یک هدف اسرائیلی است؛ زیرا زمانی که کشورهای منطقه به چند کشور فرقه‌ای تقسیم شد، رژیم صهیونیستی نیز به بافت عادی آن بدل می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین جهاد تبیین حقوق کارگران نیمه شعبان نوروز 1401 تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام عربستان اسراییل مذاکرات وین جهاد تبیین حقوق کارگران نیمه شعبان نوروز 1401 قیمت گوشی بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان برای افزایش تولید نفت سازمان ملل متحد جاسوسی برای داعش رژیم صهیونیستی اعلام کردند شهروندان مصری گزارش رسانه رئیس جمهور هشت نفر رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۷۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران

به گزارش قدس آنلاین، ایجاد اتحاد سه‌ضلعی میان آمریکا، عربستان و اسرائیل، از یک‌سو واکنشی دسته جمعی در برابر ایران به دنبال نمایش قدرت نظامی آن و از سوی دیگر منزوی ساختن کشورمان در مسیر حمایت از فلسطین و پیشبرد راهبرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

از سوی دیگر هر یک از اضلاع این اتحاد درصددند اهداف و منافع فردی خود را از طریق توافق امنیتی و دفاعی پیش ببرند. در همین راستا، رسانه المانیتور در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریباً فراهم شده است؛ توافقی که به عادی‌سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند». اما سؤال اساسی درباره تأثیرات و نتایج توافق مذکور بر روابط ایران و عربستان سعودی است. 

در همین زمینه، محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل عربستان در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: سعودی‌ها از زمان تأسیس حکومت تا دوران حاضر به عنوان متحد راهبردی غرب و آمریکا محسوب می‌شوند. همچنین عربستان از زمان شکل گرفتن رژیم صهیونیستی نیز همراستا با تل‌آویو حرکت کرده، گرچه این را رسماً اعلام نکرده، اما روابط سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی غیر قابل انکار است. حتی درباره مصداق بارز پیمان مخفیانه میان عربستان با اسرائیل، انگلیس و آمریکا می‌توان گفت هر زمان حمله یا تهدیدی متوجه رژیم صهیونیستی است، عربستان نقش مدافع اسرائیل را بازی می‌کند. در چنین شرایطی، ایجاد پیمان نظامی و امنیتی عربستان با آمریکا و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست، بلکه آنچه در گذشته مخفیانه بوده اکنون آشکار می‌شود. گرچه چین تلاش‌های فراوانی برای بهبود روابط ایران و عربستان انجام داد تا تنش‌های موجود در منطقه خلیج فارس به بازار انرژی سرایت نکند و روند صدور نفت و گاز مختل نشود، اما شرایط و تحولات نشان می‌دهند چینی‌ها نمی‌توانند مانع بروز تنش‌ها در منطقه شوند. دشمنی عربستان با ایران و تشیع امری ذاتی است؛ بنابراین ادعای بهبود روابط ایران و عربستان کاملاً سطحی، زود گذر و غیر قابل اعتماد است. 

احساس ضعف سعودی‌ها پس از عملیات وعده‌صادق
این کارشناس خاورمیانه بیان کرد: عربستان هیچ تلاشی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و بهبود روابط خود با ایران ندارد و حتی از نظر راهبردی نیز کاملاً بر ضد ایران عمل می‌کند. سعودی‌ها در مسائل منطقه‌ای همواره علیه ایران موضع‌گیری کرده‌اند، چنان‌که عربستان و حکومت‌های وابسته به غرب پس از عملیات وعده صادق دریافتند نمی‌توانند به تنهایی در برابر ایران فعالیت کنند و یا مدافع اسرائیل باشند. درنتیجه سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد پیمان‌های نظامی و راه‌اندازی تبلیغات به‌نحوی قدرت خود را اثبات کنند؛ زیرا از نظر عملیاتی، راهبردی و نظامی ثابت شده اسرائیل توانایی پاسخ و واکنش به ایران را ندارد. از سوی دیگر نیز آمریکا با دولت‌هایی همانند اسرائیل، عربستان، امارات و... که توسط انگلیس ایجاد شده‌اند، اتحاد راهبردی دیرینه دارد، اما اکنون آن را به صورت آشکار و در قالب پیمان امنیتی بیان می‌کند. بخش عمده خرید نظامی عربستان از آمریکا و پس از آن اروپای غربی است. عربستان در جنگ هشت‌ساله با یمن از این کشور شکست خورد و از سوی دیگر قدرت آمریکا هم دچار افت قابل توجهی شده است. 

نجفی گفت: این درحالی است که طی دو سال اخیر برخی تحلیلگران در تحلیلی نادرست بیان کردند آشتی میان ایران و عربستان مانع برقراری و عادی‌سازی روابط سعودی‌ها با رژیم اسرائیل می‌شود که آن هم برداشتی ساده‌انگارانه بود. در حال حاضر عربستان به سمت گسترش روابط و یا به عبارتی آشکارسازی روابط مخفیانه‌اش با اسرائیل پیش می‌رود، چنان‌که سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار با سعودی‌ها دلیلی بر اثبات این مدعاست. عربستان از همان سال ۱۹۴۸ روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته اما آن را پنهان کرده است. این درحالی است که پس از عملیات وعده صادق احساس ضعف می‌کند و به همین دلیل به توافقات علنی با آمریکا و اسرائیل روی می‌آورد. بنابراین این توافق در صحنه ژئوپلتیکی منطقه تأثیر واقعی و فیزیکی نخواهد داشت. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی می‌داند توانایی درگیری با ایران را ندارد و هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج فارس به اقتصاد آن آسیب وارد می‌کند و به جایی نخواهند رسید. اما به هر صورت عربستان به عنوان رقیب سنتی ایران نمی‌تواند افزایش قدرت آن را تماشا کند و طبیعتاً با انجام چنین اتحادهایی درصدد ضربه زدن به جریان مقاومت است.

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • پاسخ طالبان به موضع پاکستان درباره منشأ حملات تروریستی داعش
  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • ارتش اسرائیل رسما آغاز مرحله عملیات زمینی به شرق رفح را اعلام کرد
  • پیکرهای یافته‌شده در گورهای جمعی غزه آثار شکنجه داشتند
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • جزئیات خنثی‌سازی عملیات جاسوسی آمریکا و اسرائیل در یمن
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها